Obiectele din muzee fascinează, iar mirarea este prima formă de cunoaștere, dacă nu și cea mai importantă, credem noi.
Asociaţia Da’DeCe propune școlilor mai multe tipuri de programe educative la sediul acestora sau în muzee și diverse locuri cu semnificație culturală din București. Concepute şi susţinute de specialiştii în educație ai asociaţiei, uneori alături de artiști contemporani, aceste ateliere le oferă copiilor ocazia să participe la o experienţă nouă de învăţare la muzeu sau chiar în mediul lor școlar, folosind metode diferite de lucru pe teme relevante pentru ei. Scopul nostru este de a completa curricula școlară cu subiecte care evidenţiază aspecte ale culturii înțeleasă de către copii ca mod de viață natural.
Date generale
- Înscrierea se face cu cel puțin o săptămână înainte de atelier prin email sau la telefon la Monica Bumbeș, 0723330589, monica.bumbes@gmail.com sau Iulia Iordan, 0722482080, qsimiq@gmail.com . Confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor.
- Durata atelierelor este de 1-2 ore și le programăm de luni până vineri, în funcție de orarul copiiilor și al muzeului (după caz).
- Numărul de participanți este de minimum 10 și maximum 30 de copii și îl stabilim în funcție de spațiu și de tipul atelierului.
- Costul participării la ateliere variază astfel: 40 lei/copil pentru grupuri peste 20 de participanți, 50 lei/copi pentru grupuri între 15-20 de participanți și 60 lei/copil pentru grupuri cu mai puțin de 15 participanți (dacă numărul de copii scade sub 10, se va achita o sumă fixă de 600 lei pentru grup). Gratuit pentru adulții însoțitori. La acestea se adaugă prețul biletelor de intrare în muzeu (când este cazul).
- Toate materialele folosite de copii la partea practică a activităților sunt incluse în costul atelierului.
Detalii privind toate atelierele și programele educative curente găsiți în continuare:
Ateliere în muzee și alte spații cu semnificație culturală
Ce legătură are tiparnița cu dreptul la educație?, la Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Municipiului București
Călătorie în lumea cuvintelor, la Muzeul Național al Literaturii Române
Ateliere în școli/grădinițe
Legenda bradului și ornamentele sale de Crăciun
Informații despre programele oferite în trecut sunt prezentate aici.