Acesta este un atelier de îmblânzire a câtorva cuvinte complicate, dar mai ales de descoperire a lumii fascinante care se ascunde în spatele sălilor de expunere ale unui muzeu.

Asociația Da’DeCe este una dintre organizațiile care promovează patrimoniul în rândul copiilor și tinerilor din România, cele mai multe proiecte ale noastre concentrându-se în jurul acestui prețios subiect. De data aceasta, ne propunem să mutăm temporar discuția despre patrimoniu din muzee în școli. Atelierul pe care
vi-l propunem poate fi folosit ca pregătire pentru un proiect mai amplu la clasă sau pentru o vizită la muzeu, pe post de oră alternativă de istorie sau ca activitate de descoperire a tipurilor de patrimoniu specifice mediului în care copiii trăiesc.

Cum ar fi azi fără ieri? Ce înseamnă prețios? De câte feluri este patrimoniul și unde îl găsim? Ce înseamnă restaurator, curator sau conservator? Sunt doar câteva dintre întrebările pe care le-am transformat pentru copii în povești, activități ludice sau tehnici de lucru.

La partea practică a atelierului copiii vor putea alege să realizeze un scenariu, o hartă sau un portret în funcție de relația pe care o au cu patrimoniul din mediul familiar lor.

Unde: la școală

Durată: 2 ore