Fiecare experiență de lucru cu copiii este diferită de cele anterioare sau de cele viitoare. Ce le face totuși să aibă ceva în comun și cum putem abstractiza atunci când orice scenariu de lucru, oricât de elaborat și predictibil în teorie, se schimbă (uneori radical) atunci când ajunge să fie pus în practică?

În proiectele noastre ne preocupă nu doar experiențele punctuale, ci și modul în care putem îmbunătăți practica noastră sau pe a celor cu care intrăm în contact prin crearea unor instrumente de lucru. De-a lungul timpului, am elaborat mai multe tipuri de materiale scrise, online sau tipărite.

– Ghid de lucru pentru învățători: teatrul Kamishibai, de Angela Mihăilescu și Iulia Iordan, Asociația Da’DeCe (De Dragul Artei), 2015 –  disponibil online aici.
– Da’ de ce să mă întorc în timp? de Iulia Iordan și Metodologie-ghid de creare a unui traseu cultural, de Raluca Bem Neamu și Raluca Iacob, Asociația MetruCub. Resurse pentru cultură, 2016 – o carte-traseu cultural și un ghid, ambele tipărite. Pentru detalii ne puteți contacta.
– Arta contemporană: loc de joacă și învățare, de Iulia Iordan și Raluca Iacob, Asociația DaDeCe, 2016 – disponibil online aici
– Lecțiile patrimoniului – un ghid interdisciplinar de lucru pentru profesori care conține scenarii educaționale, hărți, fișe pentru elevi și clipuri video, Asociația MetruCub. Resurse pentru cultură, 2017 – materiale disponibile online aici.
– Patrimoniu, ce cuvânt complicat!, de Iulia Iordan și Daniela Mișcov, Asociația Da’DeCe, 2018 – material interactiv despre ce înseamnă patrimoniu, broșură tipărită. Dacă sunteți interesați, ne puteți contacta.
– Pentru o intervenție de calitate. Cultura în proiecte sociale destinate copiilor, de Codruța Cruceanu și Raluca Iacob, Asociația Da’DeCe & MetruCub, 2019 – disponibil online aici
Ghid pentru educația sentimentală a copiilor (coord. Codruța Cruceanu) este un instrument util educatorilor care dezvoltă ateliere culturale de explorare a sentimentelor și emoțiilor – mai multe informații și download sunt disponibile aici