Atelierul îmbină povestea cu bricolajul, copiii putând să asimileze multe informații interesante într-un mod ludic și creativ.

Pentru prima parte a atelierului, cea de poveste, ce altă metodă mai potrivită am fi putut să vă propunem dacă nu teatrul Kamishibai (în japoneză teatru de hârtie)?! Cu ajutorul ilustrațiilor, vom derula povestea veche de mii de ani a hârtiei, în același timp privind, atingând și mirosind o diversitate de materiale folosite de oameni de-a lungul timpului pentru a scrie sau a lăsa urme, precum și diverse tipuri de hârtie.

În continuarea poveștii, copiii vor realiza sub îndrumarea educatorilor noștri o poveste colectivă, povestea lor, pornind de la cuvinte cheie din istoria hârtiei, cum ar fi: copac, deșeuri, bucată de hârtie, inventator etc. Și poate, cu ajutorul acesteia vom descoperi nu numai personaje și locuri noi, ci și idei bune de pus în practică.

La partea de bricolaj, copiii vor realiza personaje din povestea lor, colaje care să o ilustreze sau alte tipuri de artefacte, folosind hârtie reciclată de ei și adusă special la atelier.

Unde: la școală sau la grădiniță

Durată: minimum o oră

Vârstă: 6-12 ani