În anul 2022, Asociația Da’DeCe continuă realizarea de resurse didactice pentru învățători, în cadrul unui nou proiect – Patrimoniul merge la școală – realizat împreună cu Muzeul Municipiului București.

În cadrul unei echipe multidisciplinare se vor crea trei kituri pedagogice bazate pe patrimoniul Muzeului Theodor Aman, Muzeului de Artă Populară dr. Nicolae Minovici și Muzeului Ligia si Pompiliu Macovei. Aceste kituri vor srijini procesele didactice în conformitate cu programa școlară, dar vizează și o mai bună înțelegere în mediul școlar a nevoilor specifice de protejare a patrimoniului.

Fiecare kit va fi compus dintr-un set de planuri de lecții, incluzând fișe de prezentare ale unor obiecte-cheie, fișe de lucru și materiale didactice video pornind de la colectiile celor trei muzee MMB. Ele vor fi proiectate pe principiul co-creării, la realizarea lor participând educatori culturali, artiști, învățători și copii, iar validarea realizându-se cu ajutorul acestora. Aceste kituri vor fi utilizate gratuit de învățători (sau părinți) în asociere cu disciplinele din ciclul primar: ”Dezvoltare personală”, ”Arte vizuale și abilități practice” și ”Muzică și mișcare”. Ele valorifica patrimoniul MMB pentru a permite ca el să devină materie primă pentru parcurgerea curriculei scolare. Aceste kituri-lecții vor putea fi accesate digital de către elevi sau profesori, activitățile putând fi realizate la școală, acasă sau la muzeu.

***

Anterior asociația a propus resurse educaționale pentru disciplinele Istorie și Educație civică – care pot fi descărcate aici.

***

Locație & perioadă
București, martie-august 2022

Parteneri
Muzeul Municipiului București

Echipa
Silviu Anghel (director proiect), Alexandra Zbuchea (consultant), Iulia Iordan (coordonator educație), Veronica Leca (educator), Monica Bumbeș (educator), Domnica Lupu (consultant educație), Florentina Chifu (învățător), Anca Dumitru (învățător), Silvia Zamfir (cercetător, consultant), Angelica Iacob (cercetător, consultant), Greta Șuteu (cercetător, consultant), Katia Pascariu (actor), Aurora Kiraly (artist vizual), Eliana Radu (PR), Andrei Cîmpeanu (grafician).

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, 2022

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *