În anul 2022, Asociația Da’DeCe a continuat realizarea de resurse didactice pentru învățători, în cadrul proiectului Patrimoniul merge la școală, realizat împreună cu Muzeul Municipiului București (MMB).

În cadrul unei echipe multidisciplinare s-au creat mai multe kituri pedagogice bazate pe patrimoniul Muzeului Theodor Aman, Muzeului de Artă Populară dr. Nicolae Minovici și Muzeului Ligia si Pompiliu Macovei. Aceste kituri sunt gândite interdisciplinar și integrat, pentru a srijini procesele didactice în conformitate cu programa școlară. Fiecare kit este compus din diverse lecții, fișe de activități pentru elevi, materiale video educaționale care să stimuleze discuțiile între elevi pornind de la colectiile celor trei muzee MMB. Disciplinele în cadrul cărora sunt în principal asociate activitățile educaționale propuse sunt din ciclul primar: Dezvoltare personală, Arte vizuale și abilități practice și Muzică și mișcare. Ele valorifica patrimoniul MMB pentru a permite ca el să devină materie primă pentru parcurgerea curriculei școlare pentru disciplinele respective și pot fi adaptate și pentru alte discipline, cum a fi Istorie. Materialele realizate pot fi utilizate la școală, acasă sau la muzeu.

Materialele realizate sunt disponible, pentru descărcare și utilizare de către profesori (sau părinți) aici.

   

***

Anterior asociația a propus resurse educaționale pentru disciplinele Istorie și Educație civică – care pot fi descărcate aici.

***

Locație & perioadă
București, martie-august 2022

Parteneri
Muzeul Municipiului București

Echipa
Silviu Anghel (director proiect), Alexandra Zbuchea (consultant), Iulia Iordan (coordonator educație), Veronica Leca (educator), Monica Bumbeș (educator), Domnica Lupu (consultant educație), Florentina Chifu (învățător), Anca Dumitru (învățător), Silvia Zamfir (cercetător, consultant), Angelica Iacob (cercetător, consultant), Greta Șuteu (cercetător, consultant), Katia Pascariu (actor), Aurora Kiraly (artist vizual), Eliana Radu (PR), Andrei Cîmpeanu (grafician).

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, 2022

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *