Apasă «Play»! este un proiect pilot de educație culturală care promovează patrimoniul prin intermediul unui joc digital original, inedit în spațiul românesc, mai ales datorită temei și ilustrațiilor. Jocul este creația unei echipe multidisciplinare bazată pe documentație de arhivă, principii ale educației muzeale și creații originale (scriere creativă, design grafic, ilustrație, creație sonoră). Jocul este construit sub forma unei călătorii, pe parcursul căreia jucătorii descoperă case, muzee și alte spații publice semnificative pentru istoria orașului. Scopul acestui traseu spațial și temporal este acela de a le stârni copiilor interesul pentru istoria orașului și de a-i incita să descopere ulterior și pe cont propriu locurile care fac parte din Timpurești, sensibilizându-i în relația lor cu orașul.

Jocul poate fi folosit individual de către copii ca modalitate de petrecere a timpului liber, dar și ca resursă sau instrument educațional de către cadre didactice și educatori culturali.

De asemenea, în cadrul proiectului s-a dezvoltat și un quiz pentru ca joaca copiilor în vechiul București să meargă mai departe. QUIZ-UL poate fi completat aici.

 

Echipa

Scenariul jocului: Iulia Iordan & Veronica Leca
Ilustrații: Maria Surducan
Game design: Miron Brezuleanu & Maria Surducan
Sound design: Laura Grigoriu
Programare: Miron Brezuleanu
Director de proiect: Clara Trăistaru

 

Un proiect al Asociației Da’DeCe, realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, 2021

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.