Proiectul Afară/Înăuntru continuă demersuri începute de Asociația Da`DeCe în urmă cu doi ani de deschidere a muzeelor către familii și copii – ca vizitatori independenți. Proiectul vizează în special patrimoniul etnografic, avându-se în vedere înțelegerea de către copiii din mediul urban a specificului patrimoniului cultural rural prin utilizarea unor instalații interactive realizate în cadrul proiectului.

La Muzeul Nicolae Minovici din București copii de 4-8 ani sunt invitați să scotocească prin Lada Sfintei Vineri. Aceasta este o ladă fermecată, inspirată de lada pe care o avea Sfânta Vineri în basmele de demult. Aceasta conține câteva animale care trebuie îmblânzite, nu prin hărnicie, ci prin 5 jocuri și 5 povești fermecătoare.

Echipa proiectului
Alexandra Zbuchea, Iulia Iordan, Alexandra Cucu, Veronica Leca, Angelica Iacob, Silvia Zamfir, Eliana Radu, Maria Sfrijian, Andrei Câmpeanu, Mirela Iancu, Ioana Dan, Raluca Andrei și Bogdan Maltezeanu.

Parteneri
Muzeul Municipiului București – Muzeul Nicolae Minovici, Complexul Național Muzeal Astra (Sibiu)

Co-finanțare
Administrația Fondului Cultural Național