La începutul lui martie, la Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC), se va desfășura o ultimă serie de ateliere de tip performance  NESPUSspectacol participativ de educație sentimentală pentru copii între 9 și 13 ani.

Pe 7 și 8 martie, echipa de proiect va desfășura la MNAC patru ateliere-spectacol NESPUS, deschise pentru copii dornici să exploreze suita de emoții și sentimente cu care intră în contact la aceste vârste și, totodată, să învețe cum se pot accepta pe ei înșiși și pe cei de o vârstă cu ei.

Programul atelierului-spectacol este următorul:

  • 7 martie, sâmbătă: ora 11,30 (9 – 11 ani) și 14,00 (11 – 13 ani)
  • 8 martie, duminică: ora 11,30 (9 – 11 ani) și 14,00 (11 – 13 ani).

Evenimentele fac parte din programul european Unprepared Hearts – Inimi tinere – Educație sentimentală prin cultură pentru pre-adolescenți, care se desfășoară în perioada octombrie 2018 –  iunie 2020 în trei țări – România, Italia și Cehia – cu scopul de a-i ajuta pe copii să se descopere și să dea glas sentimentelor și emoțiilor, prin intermediul artei. În România, proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și se derulează prin Asociația Da’DeCe, în parteneriat cu MNAC, Asociația MetruCub – resurse pentru cultură și Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu.

Înscrierile pentru atelierele deschise publicului se pot face la adresa de e-mail: info@mnac.ro până pe data de 5 martie 2020, ora 17:00.