Unprepared Hearts/ Inimi tinere – Educație sentimentală prin cultură pentru preadolescenți este un proiect european inițiat în octombrie 2018 în România, Italia și Cehia cu scopul de a-i ajuta pe copii să se descopere și să dea glas sentimentelor și emoțiilor, prin intermediul artei. Cei trei parteneri, Asociația Da’DeCe în România, MUBA – Muzeul Copilului din Milano în Italia și Sladovna Pisek în Cehia au proiectat trei serii de ateliere, propunând o călătorie artistică pentru preadolescenți, implicând activități de mediere artistică urmărind educația sentimentală, o temă care nu este abordată aproape deloc în țările implicate.
Puteți împărtăși experiența participanților la ateliere urmărind video-uile de prezentare următoare:
–Nespus / Unspoken of (Asociația Da’DeCe)
–Seven Valleys (TPO/Sladovna)
–Embroidered feelings (MUBA)
Pe data de 1 iulie 2020 marcăm oficial finalul proiectului Unprepared Hearts/ Inimi tinere. Invităm educatorii culturali, ariștii, profesorii, pe toți cei interesați de educația preadolescenților să participe online la conferința finală. Nu este numai o ocazie de bilanț și de rememorare a momentelor plăcute din cadrul proiectului, ci și o ocazie de împărtășire a experiențelor și de învățare.
În prima parte a evenimentului, de la 16.00 se discută despre bunele practici și provocările asociate proiectului. Vom face o ultimă călătorie în interiorul proiectului pentru a extrage învățăminte pentru dezvoltarea de programe viitoare de educație culturală și emoțională pentru copii și adolescenți. Apoi, de la orele 17.30 se organizează live streaming pentru atelierele Seven Valleys și Embroidered Feelings.
Cei interesați sunt rugați să trimită un email la adresa de email e.borromeo@muba.it pentru a primi informații suplimentare și linkul de participare.
*****
În România, proiectul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și se derulează prin Asociația Da’DeCe, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană, Asociația MetruCub – resurse pentru cultură și Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu.
Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile aici.