Asociația Da’DeCe invită familiile cu copii la povești pe Calea Victoriei în cadrul unui proiect organizat de partenerii noștri constanți, MNLR, în cadrul programului Străzi deschise.
 
Ne dăm așadar întâlnire cu copiii din primăvară până în toamnă pe Calea Victoriei 110 (în fața Bisericii Albe, colț cu strada George Enescu). Ne vom juca cu timpul, îl vom interoga, îl vom tachina, până ne va spune cât mai multe dintre poveștile trecutului acestui loc. Salturile între istorii, scriitori și personaje celebre din Bucureștiul de altădată vor fi declanșate cu ajutorul câtorva obiecte din patrimoniul MNLR. Adevărate și închipuite, toate aceste povești îi vor conecta mai bine pe tineri de locuri și oameni care au dat parfumul epocii lor.
 
Ce vom face?
  1. Vom citi o poveste din „Da’DeCe să mă întorc în timp?”, cartea-traseu scrisă de Iulia Iordan despre locurile și oamenii care au făcut celebră Calea Victoriei.
  2. Vom asocia apoi povestea cu un obiect-cheie din muzeu pe care îl prezentăm prin intermediul unei cărți poștale. Acest obiect va introduce și un scriitor român.
  3. În final, copiii vor scrie sau desena propriul lor răspuns la provocarea lansată.
Cui ne adresăm?
  • Copiilor de minimum 8 ani 
  • 4 serii de câte 30 minute, consecutiv, într-un interval de 2 h, între orele 11:00-13:00
  • Număr maxim de participanți/serie: 8 copii + încă un membru al familiei

Când?

  • Sâmbătă pe 11 mai, 8 si 15 iunie, 20 iulie, 17 august, 14 septembrie și 12 octombrie
Atelierele Da’DeCe “La povești pe Calea Victoriei” fac parte din programul Muzeului Național al Literaturii Române din cadrul proiectului municipal STRĂZI DESCHISE-BUCUREȘTI, PROMENADĂ URBANĂ 2024, derulat în perioada 27 aprilie – 13 octombrie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *