Am ieșit în întâmpinarea Paștelui din anul 2013 cu mai multe tipuri de programe. Vremea a ținut cu noi și pe cei mai aventuroși i-am invitat la o căutare de indicii și de ouă în curtea labirintică a Școlii Zeppelin. Am vorbit despre obiceiurile de Paște mai curioase din Germania, Franța și Bulgaria și România. La partea practică, am golit ouă adevărate de conținut (o mare provocare și pentru noi!) și am pus la încercare dibăcia participanților prin propunerea de a le încondeia.

În luna mai 2013 Am ținut alte câteva ateliere de lectură creativă la Zeppelin Schule, pornite de la două din titlurile Editurii Cartea copiilor: Călătorie printre ierburi și lumină și Poezii din copilărie. I-am îndemnat pe copii să citească de dragul cititului și de dragul lumii din jur, pentru că natura și versurile sunt două mijloace de a te cunoaște și a înțelege universul mai bine.

Tot aici am fost pe 1 și 2 iunie 2014, când ne-am pus întrebarea: Oare cum ar arăta un labirint uriaș construit de copii? Împreună cu prietenii de la Romstal am întâmpinat peste 200 de familii cu copii de 2-10 ani într-un spațiu interactiv tocmai pentru a transforma această întrebare visătoare în realitate. Familiile au avut la dispoziție un întreg univers al instalațiilor: țevi, fitting-uri PVC, coturi, teuri, furtunuri, benzi izolatoare colorate și garnituri. Le-am dat mână liberă să construiască o lume proprie, inventând și dând forme noi fiecărei piese – și astfel s-a născut un fantasmagoric labirint tridimensional, care invita la o plimbare logic-distractivă! Cei mici și-au putut testa dexteritatea și separat, creând tot felul de instalații de artă, structuri geometrice, jucării, obiecte decorative sau elegante piese de mobilier imaginar.  

Verile au avut un gust mai bun și datorită taberelor noastre de la Zeppelin Schule, din iulie-august 2014 și iunie-iulie 2015, nu avem niciun dubiu! Timp de câte 5 zile, copiii au avut liber la voioșie – iar cheful de descoperit și învățat a cunoscut ”cote alarmante” la atelierele de: apicultură, filosofie, ierburi, art-terapie, teatru Kamishibai, cultură japoneză. Ca să-i mulțumim pe toți, am ținut mai multe săptămâni de tabără în fiecare dintre ani, iar programul zilnic de opt ore a părut de fiecare dată prea scurt pentru micuții exploratori!