Palatele brâncovenești de la Mogoșoaia sunt un spațiu spectaculos, iar această simplă constatare ne-a dat o idee despre cum am putea să-l aducem mai aproape de copiii de 6-10 ani. Am dramatizat pasaje din povestea familiei Brâncovenilor, iar actori profesioniști le-au susținut în fața celor mici. Datele istorice reale au fost transpuse în mod interactiv, astfel încât să reînsuflețească istoria locului și colecția muzeală expusă, aducând elemente de civilizație din epocă prin gesturi, costume, atitudini. Miza, desigur, a fost una importantă: ”Cinstiți boieri și mândre cuconițe, v-am chemat să ne sfătuim asupra situației țării care este în mare pericol. Mergem în Sala sfatului pentru a găsi o soluție de salvare”, prin cuvintele lui Ștefan Brâncoveanu. Copiii au fost plini de idei surprinzătoare și foarte potrivite, așa că la final au primit titlul de prinț sau prințesă.

La programe au participat aproximativ 600 de copii, veniți la palat atât cu familiile, cât și cu școlile situate în apropiere.

Parteneri: Cărturești, Casa Retro, Școala cu clasele I-VIII nr. 1 din Mogoșoaia, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti.

Proiectul a fost inițiat co-finanțat de AFCN. S-a derulat între august-noiembrie 2012 și a fost reluat în iulie-august 2013 prin programe pentru familii.