Picior de câine este un pirat navigator pe hărțile expuse în Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi. El este un interlocutor viu care îi provoacă pe copii aspect încât muzeul devine o hartă uriașă pe care copii pot navigat. 
Asociația Da’DeCe și Muzeul Hărților și Cărții Vechi propun copiilor de 7-12 ani însoțiți de părinți sau cadre didactice parcurgerea vizitei în muzeu cu ajutorul unui material tipărit atractiv care conține elemente interactive la care copiii pot răspunde căutând indicii presărate în expoziție. Traseul educativ, un instrument clasic în muzeele din întreaga lume, aduce informații și provoacă spiritul de curiozitate în timpul vizitării, oferind copiilor cadrul unei experiențe plăcute. El a fost realizat de Iulia Iordan și Alexandra Cucu, specialiste în educație muzeală și membru, respectiv colaborator al asociației Da’DeCe iar designul grafic este realizat de Gheorghe Iosif.
Traseul se oferă gratuit la Muzeul Hărților (str. Londra, nr. 39, București), odată cu achiziționarea biletului de intrare pentru copii.