Cum istoria e un domeniu foarte vast, care se învață pe îndelete și pe care nu prea știi întotdeauna de unde să-l apuci, și noi am făcut timp de aproape un an întreg programe educative pornind de la patrimoniul Muzeului de Istorie a României. La programele Mână-n mână la Columnă am vorbit despre măreața Columnă a lui Traian, ne-am jucat de-a dacii și romanii și am pictat steaguri de conducători. Alte două teme, Indicii aurite și comori găsite și La ceai cu Regina ne-au purtat până în inima Tezaurului, am luat urma aurului pe pământurile României, din timpuri străvechi până în vremea regilor și reginelor României. Savuroasele povești cu iz de altădată ale Reginei Maria le-au dezvăluit curioșilor atmosfera de la Palat – iar un ”furt” al comorii regale i-a pus la lucru pe părinți și copii! 

Tot la Muzeul Național de Istorie a României ne-am aflat și în octombrie-noiembrie 2013. Grozav a mai fost atunci în expoziția Futurotextile! Deschisă de către Institutul Francez din România la Muzeul de Istorie a României, ea și-a propus să-i facă pe vizitatori mai atenți la fibre și la cât de diverse sunt materialele din care le obținem. La programele noastre am povestit cu familiile despre personaje care capătă puteri nemaivăzute datorită veșmintelor speciale, despre insigne și alte ”gadget-uri” care ne transformă în minunați eroi sau zâne. Mai mult decât atât, am mișcat norii cu mâinile, iar cei peste 100 de copiii au fost croitorași viteji și au confecționat pelerine și măști care să-i ajute să-și îndeplinească visele. Și s-a dovedit: ce ține de domeniul fantasticului în prezent, este un lucru foarte posibil într-un viitor nu prea îndepărtat!

În ianuarie-februarie 2016 am scormonit la Muzeul de Istorie după Amintiri din preistorie. Uneori trecutul este o lume atât de greu de imaginat! Azi ni se pare de la sine înțeles să scriem la calculator, dar cum era oare pe vremea când oamenii aveau doar lucrurile pe care le găseau în natură? Când abia descoperiseră focul și începeau să domesticească animale și să cultive pământul? Expoziția Radiografia unei lumi dispărute. Privind înapoi spre trecut: Sultana-Malu Roșu, o așezare preistorică de acum 6000 de ani ne-a purtat în acele vremuri de demult și am putut să presupunem măcar, cu serioșenie și jucăușenie, cum trăiau pe atunci oamenii din Valea Dunării.

Tot în anul 2016 am petrecut la MNIR și o Noapte a muzeelor minunată – detalii aici.