Atelierul „Da’ de ce să mă întorc în timp?” este o invitație la a parcurge împreună un traseu cultural pe Calea Victoriei, între Palatul Cantacuzino (Muzeul Geroge Enescu) și Palatul Romanit (Muzeul Colecțiilor de Artă) cu opriri în fața caselor Manu și Nenciu-Trubețkoi. Traseul va urma atât poveștile și activitățile din cartea „Da’ de ce să mă întorc în timp?”, dar și altele noi pe care le veți afla la fața locului. Copiii vor lucra pe clipboarduri fișe create special pentru ei apropiindu-se de patrimoniul construit într-un mod direct și ludic.

„Da’ de ce să mă întorc în timp?” este o carte-traseu care combină povestea insipirată de istoria unui loc de patrimoniu cu traseul cultural prin care sunt valorificate caracteristicile acestuia. Cartea-traseu este un produs cultural unic chiar și comparând cu piața culturală internațională, scopul său fiind apropierea copiilor de patrimoniul construit sau natural al orașului București.

Cartea este însoțită de o metodologie adresată profesorilor, operatorilor culturali și părinților menită să-i inspire în crearea propriilor trasee culturale. Metodologia este semnată de Raluca Neamu, președintele Asociației Da’DeCe și Raluca Iacob, inițiatoarea platformei Susține cultura în educație. Dincolo de ineditul conținutului, cele două cărți reprezintă un produs editorial de cea mai bună calitate având-o pe Alice Stoicescu în calitate de book designer și pe Anamaria Pravicencu, în calitate de producător.

Unde: pe Calea Victoriei

Durată: variază între o oră și două

Vârstă: 8-14 ani