Haideți cu copiii la MARe! Nu la Marea Neagră, ci la Muzeul de Artă Recentă, locul cel mai potrivit pentru a descoperi în câte feluri putem să ne conectăm cu arta contemporană fără să ne fie teamă că nu o vom înțelege. Important este să știm unde o găsim, să ne dorim să o explorăm și chiar să o încercăm. Libertatea este cheia atelierului care ne va aduce împreună în această lume fascinantă a culturii contemporane.

În lumile nenumărate care ni se vor deschide în fața ochilor ne vom întâlni cu pictori moderni, așa cum este Ion Țuculescu, dar și cu sculptori contemporani, așa cum este Paul Neagu, ne vom lăsa inspirați de Horia Bernea ca să desenăm peisaje și vom vedea că emoțiile și părerile personale despre ce înseamnă artă contemporană devin și ele nenumărate.

Pe limba profesorilor: Activitățile noastre dezvoltă competențe integrate mai multor discipline din programa școlară: arte vizuale (explorarea de mesaje artistice și realizarea de creaţii estetice), matematică și explorarea mediului (orientarea în spațiu, recunoașterea și localizarea unor obiecte geometrice și a unor fenomene/relaţii/regularităţi/structuri din mediul apropiat), comunicare (receptarea și exprimarea de mesaje).

Încă ceva: Drumul până la muzeu, mai ales dacă veniți pe jos sau cu mijloacele de transport în comun, este o lecție de autonomie pentru copii care îmbogățește experiența de educație muzeală.

Unde: la MARe/Muzeul de Artă Recentă, Bd. Primăverii nr. 15, Sect. 1, București

Durată: 1 oră – 1 oră jumătate în muzeu

Vârstă: 7-11 ani (clasele I-IV)

Grup minim-maxim: 10–20 copii