Ce știu copiii despre comunism? Și, prin comparație, cât de des aud acest cuvânt și în ce contexte? La atelierul dedicat acestui subiect colectăm informații de la ei pe care le deconstruim printr-un joc despre putere. Această temă complexă va fi explorată în cadrul atelierului pornind de la ideea de naționalizare și modul în care ea a fost pusă în practică în timpul regimului comunist din România. Vom folosi alături de conversația euristică, jocuri de rol care să îi ajute să înțeleagă situațiile specifice în care s-au aflat anumite categorii sociale empatizând cu acestea, alte tipuri de activități care să includă în dinamica discuției nu doar idei, ci și obiecte personale.

Principalul obiectiv al atelierului este acela de a ne crea fiecare propriile opinii pornind de la o înțelegere cât mai complexă a subiectului.

Atelierul a fost construit pornind de la nevoile copiilor sau profesorilor identificate în ultimii ani și inspirat de colaborările noastre recente cu Muzeul Colectivizării din Tămășeni și Muzeul Comunismului Pentru Copii din Pitești. El face parte dintr-o serie de întâlniri cu copiii în jurul comunismului înțeles din diverse perspective.

Unde: la școală
Durată: 2 ore
Vârstă: 8-14 ani