Timp de aproape 6 luni ne-am luat misiunea de a-i apropia de artă pe copiii de 2-8 ani și pe părinții lor, la Muzeul de Artă Vasile Grigore. Atelierul a fost ținut de câte un artist plastic, ales în funcție de fiecare artă propusă. Prin jocuri inedite și povești care stimulează percepția și imaginația, cei mici au aflat ce este fiecare artă și la ce folosește, cum se deosebește de alte arte și cu ce materiale se poate lucra. Rând pe rând, am vorbit despre și am experimentat pictura, sculptura, grafica, artele decorative, arhitectura – cu materiale din cele mai diverse și mai atrăgătoare.

Am ieșit în întâmpinarea Paștelui din anul 2013 și în ambianța de la Muzeul de Artă Vasile Grigore. Am făcut o vizită inedită în sala cu icoane, explorând prin jocuri semnificația sărbătorii Paștelui și găsind asemănări și deosebiri între viața lui Iisus și viața copiilor din familiile venite la atelier.

Arta pe înțelesul celor mici s-a desfășurat la Muzeul de Artă Vasile Grigore în perioada martie-septembrie 2013.

În ianuarie-martie 2014, după succesul de care s-a bucurat proiectul nostru AFCN ”Kamishibai – la povești să spunem HAI!”, am propus un program pentru familii cu copii de la 5 la 8 ani la Muzeul Vasile Grigore. Împreună cu cei mici și cu cei mari am creat, ilustrat și interpretat în fața publicului niște povești de neuitat! Am văzut și de data asta cât de greu ne săturăm de făcut și spus povești, așa că am spus din nou o dată ”Hai!” și de atunci am introdus metoda Kamishibai în oferta noastră permanentă de programe pentru public.

Printre artiștii cu care am colaborat la Muzeul Vasile Grigore, menționăm pe Ana Maistru, Ramona Guran, Ovidiu Ușvat.