Seneca AntiCafe a fost minunata noastră gazdă pentru multe începuturi și multe ateliere, dintre care unele se află în continuare în oferta noastră prezentă. Aici ne-am întâlnit cu sute și sute de copii!
Aici ne-am jucat pentru prima dată De-a filosofia, în noiembrie 2014. Copiii găsesc cele mai surprinzătoare întrebări de pus și cer explicarea universului pe înțelesul lor. De-a lungul unui an, ne-am întrebat alături de părinți și copii o mulțime de lucruri: Ce mă face să fiu eu? Cum arată timpul și cât înseamnă ”un infinit”? Dacă dau curaj fratelui meu, mie îmi mai rămâne vreun pic? Mintea locuiește toată în creier – sau mai este răspândită și pe altundeva în corp? – și lista ar putea continua la nesfârșit.
În decembrie 2014 am petrecut primul Crăciun la Seneca, cu un Atelier de podoabe de Crăciun!
Aici am început în 2015 seria de ateliere Povești din hârtie, la care povestim cu ajutorul teatrului de hârtie Kamishibai despre istoria hârtiei și ne străduim să devenim mai plini de grijă față de mediul înconjurător.
În martie 2015 au avut loc și trei Ateliere de Mărțișor, pentru că ne plac tradițiile păstrate cu voie bună! În plus, pe 8 martie am invitat mamele și fiicele, bunicele și nepoțelele să petrecem împreună clipe de neuitat la atelierul Flori, fete și… ierburi, cu Iulia Iordan și ilustratoarea Cristiana Radu.
În luna mai 2015 aici a avut loc primul Atelier din copac, pornit de la cartea ”Luli și căsuța din copac”, de Iulia Iordan. Frunze, scoarțe, rădăcini, mugurași, rășină, semințe – i-au ademenit pe cei mici în misterioasa lume a pădurii!
Tot la Seneca am ținut în noiembrie 2015 atelierele De-a Povestea, inspirate de textele unor povești vechi românești din culegerea Povești din calendar, de Iulia Iordan. Legenda stelelor și a licuricilor a fost spusă copiilor de 2-6 ani prin sunete, cântece de adormit îngerași, desene cu creta, mirosuri și licurici ascunși între frunze.
La Crăciunul din 2015 am pregătit cu copiii și părinții lor Primele daruri de Crăciun, cu povești pentru toate gusturile, ceai cald și biscuiți. Cu ce împodobim oare bradul în Ajun? Am făcut modele mai simple sau mai complicate din lemnișoare colorate, date cu sclipici din belșug, ghirlande din hârtie pictată – iar cu cei curajoși și pofticioși am decorat turtă dulce cu coloranți naturali din sfeclă, urzică și caise!
Cu ocazia Crăciunului din 2016, am copt o nouă ghidușie: am invitat la Seneca AntiCafe părinți și copii de 4-10 ani la o poveste despre Brad, o poveste care nu se mai spusese și nu se mai scrisese și nu se mai desenase până atunci! Cum așa? Simplu: autorii ei au fost chiar participanții la program. Le-am pus tuturor în mișcare inspirația, le-am dat puțin curaj și mai ales… i-am tras de limbă! Povestea a curs cu voie bună și colindele nu s-au lăsat nici ele așteptate.
Mulțumim, Seneca AntiCafe!!