Acesta este un atelier de îmblânzire a câtorva cuvinte complicate, dar mai ales de descoperire a lumii fascinante care se ascunde în spatele lor. Ne propunem să mutăm temporar, de la muzeu la școală, discuția despre tipurile de patrimoniu și felul în care copiii se raportează la acestea. Asociația Da’DeCe este una dintre organizațiile care promovează patrimoniul în rândul copiilor și tinerilor din România, cele mai multe proiecte ale noastre concentrându-se în jurul acestui prețios subiect.
Ce înseamnă prețios? De câte feluri este patrimoniul și unde îl găsim? Ce înseamnă restaurator, curator sau conservator? Sunt doar câteva dintre întrebările pe care le-am transformat pentru copii în povești, activități ludice sau tehnici de lucru. La partea practică a atelierului copiii exersează ce învață, descoperă și experimentează în relație cu patrimoniul.
Fie că îl folosiți ca pregătire pentru un proiect mai amplu la clasă sau pentru o vizită la muzeu, atelierul despre patrimoniu dezvoltă competențe specifice integrate mai multor discipline: comunicare, dezvoltare personală, educație civică sau istorie.
Unde: la școală
Durată: 2 ore
Vârstă: 6-11 ani (clase primare)