În aprilie 2014 am invitat familiile la O primăvară japoneză lângă Cișmigiu. În Japonia, Țara Soarelui Răsare, fiecare lună de primăvară aduce cu sine o sărbătoare pentru copii, cu tradițiile și decorațiunile ei. Librăria Humanitas Cișmigiu a fost gazda noastră, iar teatrul Kamishibai ne-a ajutat să le spunem copiilor povestea unui ceainic fermecat. Am descoperit ceremonialul ceaiului, cu toate aromele, texturile și culorile lui, și ne-am exersat astfel simțurile ca să gustăm mai bine trezirea la viață a naturii!
În iunie 2014, cărțile, vara, soarele, iarba au îmbiat familiile cu copii de 2-8 ani să vină la programele educative ”în mișcare” pornite din Librăria Humanitas Cișmigiu. Am început povestea cu o hartă și multe întrebări – ce se afla acum 200 de ani pe locul parcului? Ce domnitor a avut ideea de a transforma mlaștina de atunci într-o grădină? Ce face un peisagist? După aceea ne-am aventurat prin parc, descoperind unul dintre primele Standuri de Ziare din București, Rondul Scriitorilor, tunelul subteran ce lega Palatul Kretzulescu de Dâmbovița și bătrânul Arbore Secular. Joaca cu nisip și aracet de la sfârșit, ”sand-art”, a arătat că unele desene sunt așa de frumoase, că la soare te poți uita, dar la niște siluete așa de strălucitoare, ba!
În martie 2018 am spus încă o dată Hai! la povești prezentate cu teatrul Kamishibai atunci când Editura Humanitas a lansat minunăția de carte ”Cele mai frumoase povești japoneze pentru copii”. Am pus în scenă povestea ”Vrabia fără limbă”, pe care micuții au privit-o și au ascultat-o… aproape muți și ei – de încântare, desigur! Povestea a fost izvor de jocuri și activități, iar la atelierul final ne-am arătat iscusința meșterind vrăbiuțe din origami și colând modele de kimonouri pentru zâna-vrabie.