Expoziția Q.E.D., deschisă la MNAC, a fost o ocazie inedită pentru iubitorii de artă de a aprecia lucrări semnate de unul dintre cei mai importanți artiști români contemporani, Mircea Cantor. Nu doar atât, a fost și o șansă pentru ca cei mici să experimenteze și să se familiarizeze cu limbajul artei contemporane în cadrul programelor noastre, Lumea nu este ce pare a fi din februarie-martie 2014. Artistul însuși s-a întâlnit și a desenat împreună cu circa 50 de familii, iar noi am ținut alte 12 ateliere pornind de la lucrările sale. Fishing Flies, Deeparture, Tracking Happiness, Threshold Design au dezvăluit o lume în care avioanele se pot pescui cu cârlige de aur, lupii și căprioarele trăiesc în același spațiu, femeile par să dețină secretul fericirii printr-un dans ritual cu mături, iar o casă-ghem ține laolaltă lucrurile însemnate și jocurile familiei.
Clipe de neuitat am petrecut și în expoziția Efemeristul. O retrospectivă Mihai Olos, în ianuarie 2017. Am abordat o temă destul de sensibilă și actuală: cultura națională – jocurile și discuțiile au fost despre ”efemer”, despre ”sens”, despre ”național”. Totuși, am ținut-o într-o joacă: am făcut leapșa pe cuvinte într-o instalație-labirint, am aflat cum a lucrat efectiv artistul și apoi am încercat și noi asta: echipe de copii s-au întrecut în a face instalații… deloc efemere. Cultura națională a părut mult mai blândă, amuzantă, prietenoasă, vie și incitantă!
De asemenea, Muzeul Național de Artă Contemporană este partener în cadrul mai multor proiecte ale asociației Da’DeCe, cum ar fi DaDeCe (nu) îmi iubesc țara (2017) sau Unprepared Hearts (2019-2020). În cadrul acestora s-au realizat diverse expoziții create de copii și programe educative interdisciplinare.