De-a lungul timpului am propus familiilor numeroase programe de educație prin teatru. Programul pilot s-a derulat în decembrie 2012, cu ajutorul a doi colaboratori ai Asociaţiei De dragul artei (cum se numea atunci Asociația DaDeCe) actorii Alex Vlad şi Bianca Mateescu. Aceştia au realizat împreună cu copii de 3-8 ani ateliere de dezvoltare a imaginaţiei şi a spontaneităţii prin elemente de teatru, investigare, dans şi euritmie.

Povestea mea. Jucăriile prind viaţă –  a constat în dezvoltarea lucrului cu obiecte şi animarea acestora specifică vârstei mici. Copiii şi-au adus jucăria de pluş preferată care a prins viaţă în faţa tuturor. 

Cine sunt eu? – în acest program s-au combinat elemente de teatru şi mişcare pentru a dezvolta forța de reacție, imaginația și spontaneitatea copiilor.

Programele de teatru s-au desfăşurat în atrăgătoarea ceainărie Ch’artist (str. Erou Ion Călin, nr. 19) unde, la finalul atelierului de teatru, copii sau părinţii acestora au putut picta propriul obiect de ceramică pe care să-l folosească apoi o lungă perioadă de timp, petrecând astfel o zi memorabilă în familie.