Obiectele ne ajută să facem o paralelă între vârstele omului și cele ale lumii. Ordonăm pe firul timpului o serie de obiecte care trimit, fiecare, către o temă abordată de expunerea permanentă a muzeului. Conversăm și problematizăm pentru a afla câte ceva despre epoca în care au fost create, despre felul în care ele au schimbat viața oamenilor, despre cum unele au luat treptat locul altora. Imaginația va fi provocată prin scenarii în care totul ar dispărea de pe pământ, cu excepția câtorva obiecte găsite pe Terra, într-un viitor îndepărtat, de extratereștrii. Ce vor afla despre civilizația noastră?
Nu-i uităm nici pe creatorii obiectelor, fie că vorbim despre meșteri, inventatori, designeri, producători ori roboți. Copiii vor deveni la rândul lor designeri și vor imagina obiecte din viitor pe care le vor prezenta grupului.
Vom trece printr-o discuție de la obiect ca instrument de îmbunătățire a vieții oamenilor, la obiect prețuit, de la drepturile la obligațiile noastre față de obiecte de patrimoniu versus obiecte personale. Copiii vor imagina în final o scrisoare trimisă de un… obiect lui Moș Crăciun.
Unde: la Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Municipiului București | Durată: 2 ore | Vârstă: 6-14 ani |